Skip to main content
Home » Innovatie » Biometrische handpalmscanning: de nieuwe manier van authenticatie
Innovatie

Biometrische handpalmscanning: de nieuwe manier van authenticatie

Wim Van De Putte

Internationalization Manager

Perfect ID

Biometrische handpalmscanning biedt een enorm potentieel op het vlak van authenticatie. Zo is de herkenning van aderpatronen een uiterst veilige methode die in tal van sectoren toepassingen zal vinden.

Tekst: Joris Hendrickx

“Perfect ID bundelt de expertise van twee bedrijven. Alfa-Zet Systems is gespecialiseerd in automatisatiesoftware, en DNCS in beveiliging en toegangscontrole. Samen zijn zij aan de slag gegaan met de PalmSecure technologie, een infraroodsensor ontwikkeld door Fujitsu. Zo ontstond het merk ‘PALMKI’, een uiterst betrouwbare totaaloplossing die kan worden gebruikt om onder andere toegang te krijgen tot een gebouw, data, om een betaling uit te voeren, enz.”

GDPR-conform

“De sensor detecteert op vijf miljoen verschillende punten het aderpatroon in je handpalm. Dat patroon blijft levenslang hetzelfde en is voor iedereen uniek. Om het patroon te kunnen accepteren moet er bovendien bloeddoorstroming zijn. Die data wordt vervolgens omgezet in een beveiligde code die de volgende keer opnieuw wordt gematcht met een scan van je handpalm.”

“Dat maakt het veel veiliger, sneller en comfortabeler dan bijvoorbeeld badges, die vergeten, gestolen of uitgeleend kunnen worden met het risico op een persoonsverwisseling. Maar het is ook milieuvriendelijker dan elk alternatief met een accessoire. Een badge verbruikt zes gram plastic.  Reken maar uit. Bovendien is PALMKI perfect te gebruiken in overeenstemming met de GDPR regelgeving.”


De sensor detecteert op vijf miljoen verschillende punten het aderpatroon in je handpalm.


Interesse vanuit diverse domeinen

“Hoewel we pas in april 2019 zijn opgestart, is er al veel interesse. Maar het vergt uiteraard wel tijd om PALMKI in de markt te zetten. Biometrie is een innovatieve technologie waar velen nog aan moeten wennen. We zijn partner van Living Tomorrow waar deze technologie wordt getoond. Daarnaast wordt het reeds gebruikt in A-Stay Antwerpen, het hotel van de toekomst en is er interesse vanuit ziekenhuizen omdat er geen contact nodig is, wat de hygiëne zeker bevordert.”

“Ook scholen zien het maatschappelijk potentieel. Zij willen hun leerlingen leren omgaan met innovatieve en milieuvriendelijke technologie in combinatie met een veilig privacybeleid. In de horeca test Vesta het concept uit met handpalmregistratie voor start-, stop- en rusttijden voor hun personeel gelinkt aan de vooropgestelde planning. We implementeren PALMKI nu in verschillende domeinen, om zo na te gaan waar de technologie de meeste toegevoegde waarde biedt.”

Next article