Home » Duurzame Chemie » Doorgedreven automatisering dankzij ERP-software
Duurzame Chemie

Doorgedreven automatisering dankzij ERP-software

Steven Debruyne, Gunther Coppens en Hendrik Bauwens van Harmonize It.
Met dank aan
Steven Debruyne, Gunther Coppens en Hendrik Bauwens van Harmonize It.
Steven Debruyne, Gunther Coppens en Hendrik Bauwens van Harmonize It.
Met dank aan
Steven Debruyne, Gunther Coppens en Hendrik Bauwens van Harmonize It.

Er is steeds meer vraag naar bedrijfsautomatisering. Met behulp van ERP-software kunnen ondernemingen hun bedrijfsprocessen automatiseren en efficiënter maken. Harmonize It ontwikkelt zulke software specifiek op maat voor de chemische sector.

ERP, oftewel enterprise resource planning, is een type software dat organisaties gebruiken om dagelijkse bedrijfsactiviteiten en -processen te beheren. “Harmonize It automatiseert logistieke en financiële bedrijfsprocessen specifiek voor chemische distributeurs en chemische producenten”, aldus Gunther Coppens, partner bij Harmonize It.

Dankzij onze software kan een bedrijf niet alleen zijn inkopen, verkopen, productie en magazijn managen, maar ook voldoen aan alle regelgeving die van toepassing is in de chemische sector.

Automatisering van bedrijfsprocessen

Logistieke processen, zoals inkopen, verkopen en magazijnhandelingen, en financiële processen, zoals facturatie en boekhouding, zijn tijdrovende activiteiten. Deze processen kunnen geautomatiseerd worden met Microsoft Dynamics Business Central. Eerst wordt de huidige situatie van een bedrijf in kaart gebracht en gaan consultants samen met de klant kijken naar wat er verbeterd moet worden. Dat vertalen ze dan in een standaardoplossing die ze configureren in de software. Zodra die configuratie voltooid is, kan de implementatie starten, waarbij het systeem in het bedrijf omschakelt. Ook krijgt het personeel een opleiding zodat ze goed met het nieuwe systeem kunnen werken. Nazorg verzorgen ze telefonisch of via een ticketingsysteem waar ook de klant zicht op heeft.

Software

De software van Harmonize It bevat alle businessprocessen en datapunten die nodig zijn in de chemische sector. Zo bezit de software onder meer data met betrekking tot regelgeving en informatie over precursoren en gevaarlijke stoffen. Voor distributeurs is margecontrole tot op orderniveau voorzien, inclusief landing-, distributie- en andere kosten. Coppens: “Dankzij onze software kan een bedrijf niet alleen zijn inkopen, verkopen, productie en magazijn managen, maar ook voldoen aan alle regelgeving die van toepassing is in de chemische sector.”

Industry add-ons

Daarnaast ondersteunen ze ook klanten bij het selecteren van add-ons. Indien een klant bijvoorbeeld behoefte heeft aan scanning in magazijnen, gaat Harmonize It geen scanningsoplossing ontwikkelen. “We selecteren bestaande oplossingen die reeds hun deugdelijkheid hebben bewezen en integreren die dan in het systeem”, aldus Coppens.

Next article