Home » Innovatie » Een afspraak met de toekomst? Laat uw innovatietraject uittekenen!
Sponsored

Innovatie opent de deur naar de toekomst. Daarom helpt Greenpoint bedrijven en overheden met het detecteren van hun innovatiepotentieel en het opzetten van een innovatietraject. Een strategische onderbouw via steunmaatregelen en stakeholdermanagement is daarbij de sleutel tot succes.

Katja Craeghs.

Bedrijven en overheden bezitten veel kennis over de eigen sector, maar kijken te weinig over het muurtje heen. Die tunnelvisie buigt Greenpoint om naar een brede kijk op duurzame groei en innovatie. Om elke klant daarbij maximaal te ondersteunen in zijn specifieke traject, dokterde Greenpoint een efficiënte methodologie uit.

Van scan naar roadmap

Luisteren naar bedrijfsleiders en beleidsmakersis de eerste stap. Welk resultaat wordt beoogd? “Via een scan brengen we het innovatiepotentieel in kaart”, vertelt Katja Craeghs, de drijvende kracht achter Greenpoint.be. “De opportuniteiten op korte, middellange en lange termijn toetsen we af aan het beschikbare budget en het menselijke potentieel binnen de organisatie. De outcome van deze innovatiescan is een roadmap met alle stappen én contacten om tot het beoogde resultaat te komen.

Via een scan brengen we het innovatiepotentieel in kaart. De outcome is een roadmap met alle stappen én contacten om tot het beoogde resultaat te komen.

Elk traject is uniek

Greenpoint helpt innovatietrajecten strategisch te onderbouwen door draagvlak te creëren bij de juiste stakeholders. “Onze ervaring maakt hier écht het verschil”, klinkt het. “Door linken te leggen over sectoren heen kunnen we grote sprongen maken. Kennis die we opbouwen in het ene project kan zorgen voor een vliegende start bij het andere. Voor alle duidelijkheid: dat impliceert geen copy-paste, want elk traject is uniek. Onze jarenlange ervaring heeft een sterk netwerk van innovatie-experten opgeleverd over alle sectoren heen, en dat delen we graag met mensen die een duurzame innovatie groei ambiëren. Eenmaal het hele traject helder is, kan Greenpoint via procesbegeleiding het innovatieve idee ook effectief implementeren. Daartoe voorzien we één aanspreekpunt gedurende het hele proces.”

Bruggenbouwer

Greenpoint richt zich zowel naar kmo’s, grote spelers en overheden. Craeghs werpt zich daarbij op als een echte bruggenbouwer. “Zo werkten we een innovatietraject uit voor de provincie Antwerpen en de provincie Limburg, waarbij we intussen al meer dan tachtig bedrijven uit de traditionele sectoren aan creatieve bedrijven gekoppeld hebben. Dit om samen nieuwe diensten of projecten uit te tekenen. Onze expertise delen we ook graag in panelgesprekken zoals bij de Bank van Breda of de Thomas More Hogeschool.”

Wil je een afspraak met de toekomst? Neem dan snel contact op.

Next article