Home » Innovatie » Online platform biedt professionals gerichte taalondersteuning
Sponsored

Wil je als professional je talenkennis op een flexibele manier bijschaven in functie van jouw noden? Vanuit haar decennialange ervaring als aanbieder van taalopleidingen ontwikkelde het Business Language & Communication Centre (BLCC) een innovatief taalondersteuningsplatform: Squidll.

Kathleen Heireman.

“BLCC is ontstaan uit de vraag van bedrijfsleiders aan VOKA naar opleidingen Frans op maat van de noden van bedrijven”, vertelt managing director Kathleen Heireman. “VOKA ging daarom aankloppen bij KU Leuven Kulak. De eerste cursussen Frans voor bedrijfsleiders bleken meteen een groot succes, waardoor VOKA en KU Leuven Kulak beslisten om hier een spin-off van te maken. Zo zag BLCC in 1990 het levenslicht. Ook vandaag is KU Leuven nog steeds een aandeelhouder. Die samenwerking plaatst ons in een unieke positie omdat we op die manier goed de vinger aan de pols houden van innovaties waarmee we ons aanbod kunnen optimaliseren.”

Uitgebreid aanbod aan maatoplossingen

“Onze missie is altijd dezelfde gebleven: het ondersteunen van bedrijven inzake hun specifieke taalnoden. Het aanbod van talen en oplossingen breidde door de jaren heen wel fors uit. Ook bedienen we vandaag alle lagen binnen het bedrijf, en dus niet meer enkel de leidinggevenden”, aldus Heireman. “Onze opleidingen zijn altijd op maat. Samen met de klant bekijken we of we opteren voor een opleiding in groep, individueel, via e-learning, met persoonlijke begeleiding van trainers, enz. Sommige opleidingen zijn zeer intensief en duren een hele dag, andere vinden slechts één keer per week plaats.”

Dankzij een flexibel online taalondersteuningsplatform kan je op elk moment en volgens jouw specifieke noden zelf een sessie boeken met een taalcoach.

Gerichte en blijvende ondersteuning via taalondersteuningsplatform

“Sommige professionals hebben al een goede basiskennis of hebben geen zin in of tijd voor een langlopende taalopleiding. We ontwikkelden daarom Squidll, een flexibel online taalondersteuningsplatform waar je op elk moment en volgens jouw specifieke noden zelf een sessie kan boeken met een taalcoach. Stel dat je volgende week een onderhandeling moet voeren in het Frans, dan kan je je daar met de hulp van een coach op voorbereiden, mét de woordenschat die daarbij aan bod komt. Zo sluit Squidll dus perfect aan bij het trainingsaanbod van BLCC en kunnen we cursisten ook na afloop van hun taalopleiding blijven ondersteunen.”

“De sessies op Squidll worden ondersteund door diverse innovatieve technologieën zoals machine translation, spraakherkenning en artificiële intelligentie. Na je sessie genereert het platform automatisch taaloefeningen op basis van de specifieke woordenschat die aan bod is gekomen. Hiermee onderscheidt het platform zich van generieke e-learning”, besluit Heireman.

Next article