Skip to main content
Home » Innovatie » “We bevinden ons in de Champions League van het chipdesign”
Sponsored

Het Belgische bedrijf ICsense ontwerpt de meest innovatieve chips ter wereld en levert aan de grootste bedrijven ter wereld. De expertise die je er onder één dak vindt, is dan ook uniek. Omwille van ambitieuze groeiplannen is het bedrijf alvast op zoek naar bijkomend talent.

“ICsense is achttien jaar geleden begonnen als een puur designbedrijf, maar door de jaren heen zijn we geëvolueerd naar de verkoop van chips op maat van onze klanten. Vandaag bevinden we ons als het ware in de Champions League van het chipdesign”, vertelt CEO Bram de Muer trots. “Wij nemen nu het volledige creatieve deel van de chipontwikkeling in handen. Daaronder verstaan we de architectuur en het ontwerp, maar ook het volledig uitschrijven van de chiptesten en productietesten. Voor de productie werken we samen met partners in Azië.”

Bram De Muer.

Pionierswerk

“We hebben een unieke organisatiestructuur waarbij elk projectteam uitzonderlijk veel autonomie krijgt. Dat laat toe om zelf zaken te definiëren én te creëren zonder veel inmenging van bovenaf. Dat is ook nodig, want we doen werkelijk pionierswerk. Daarnaast zijn we erg flexibel: voor elk project kunnen we zeer snel de juiste mensen samenbrengen. Iedereen draagt naargelang zijn expertise bij aan verschillende projecten. Dat maakt het voor deze talenten meteen ook mogelijk om diverse ervaringen op te doen en zich verder te ontwikkelen”, aldus De Muer.

We willen de komende vijf jaar met minstens 50% groeien. Om dat mee te realiseren, zijn we op zoek naar de juiste talenten.

Nood aan bijkomend talent

“Om talent aan te trekken en bij ons te houden, bieden we hen voortdurend nieuwe uitdagingen en trainingen aan. Daarnaast zorgen we voor een zo aangenaam mogelijke werksfeer, bijvoorbeeld door tal van activiteiten tijdens én na de uren. We hebben zowel in Gent als in Leuven een designcenter, vlak bij de universiteiten dus. Hier studeren jaarlijks heel wat elektronische ingenieurs af die over de specifieke niche-expertises beschikken die wij vaak zoeken”, klinkt het. “Intussen kijken we ook naar de mogelijkheden om verder uit te breiden naar andere locaties, zowel in België als het buitenland. We willen de komende vijf jaar met minstens 50% groeien. Opportuniteiten zijn er alvast genoeg, maar dat vereist uiteraard ook de juiste talenten.”

Synergie met elektronische multinational

“ICsense is binnen zijn nichespecialisatie een ‘groot’ bedrijf, maar we maken ook deel uit van TDK, één van de grootste elektronicaproducenten wereldwijd. De grootte, het netwerk en de kapitaalkracht van TDK vormen een perfecte synergie met onze flexibiliteit en innovatiekracht. Daarom genieten we dan ook een volledige onafhankelijkheid en vrijheid om onze eigen koers te varen”, besluit De Muer.

Next article