Skip to main content
Home » Investeren & Beleggen » Evenwicht en stabiliteit in je beleggingsportefeuille dankzij goud
Investeren & Beleggen

Evenwicht en stabiliteit in je beleggingsportefeuille dankzij goud

In samenwerking met
In samenwerking met

Een gezonde beleggingsportefeuille bestaat uit vijf pijlers: obligaties, aandelen, cash, vastgoed en goud. Die laatste pijler wordt vaak vergeten, maar is toch essentieel. Goud zorgt immers voor evenwicht en stabiliteit in je portefeuille.

Jan Van Cutsem

Zaakvoerder van The House Gold & Silver

Meerwaarde realiseren doorheen goede én slechte tijden

Van Cutsem: “Wanneer de onrust in de wereld toeneemt en de beurzen het slecht doen, dan zien investeerders in goud een veilige haven en zal de waarde ervan in theorie stijgen. Doet de beurs het goed, dan daalt de waarde van goud weer wat. Het is dan ook verstandig om een deel van je winsten uit de beurs te investeren in goud zodat de sterkte, waarde en stabiliteit van je totale portefeuille worden opgekrikt.”

“Deze strategie laat je immers toe om bij een slechte beurs je goud aan een hoge waarde te verkopen en die opbrengsten te investeren in goedkope aandelen, en omgekeerd natuurlijk. Met het ene kan je dus op eender welk moment het andere opkrikken”, legt Van Cutsem uit.

Het is verstandig om een deel van je winsten uit de beurs te investeren in goud zodat de sterkte, waarde en stabiliteit van je totale portefeuille worden opgekrikt.

Kies voor een betrouwbare, transparante en bereikbare partner

“Hét voornaamste aandachtspunt wanneer je wil investeren in goud is dat je een beroep doet op een betrouwbare handelaar. Daarnaast kan je uiteraard de prijzen van verschillende aanbieders vergelijken, maar je mag je daar niet door laten verblinden. Er zijn altijd partijen die een lagere prijs bieden, maar vaak is daar dan een slechte service aan gekoppeld.”

Van Cutsem: “Kijk dus zeker eens kritisch naar de website van de handelaar. Wie zit er achter het bedrijf en wat zijn de adresgegevens? Kan je deze personen makkelijk rechtstreeks contacteren of is er enkel een online contactformulier? Kan je online referenties terugvinden over het bedrijf en wat zeggen die? Deze zaken leren je veel over de veiligheid, de zekerheid en de authenticiteit. Op de website van The House trachten we alvast alle prijzen, evoluties in de markt, wie we zijn en waar we als familiaal bedrijf voor staan zo transparant mogelijk weer te geven.”

Next article