Home » Life Sciences » COVID-19 of griep? Deze thuistest wijst het uit!
Life Sciences

COVID-19 of griep? Deze thuistest wijst het uit!

In samenwerking met
In samenwerking met

Mede door corona breken thuistesten definitief door. “Ze bieden immers heel wat voordelen”, vertelt Hilde Windels, CEO van Antelope Dx.

Tekst: Joris Hendrickx   

“Antelope Dx werd midden 2019 opgericht met als doel om thuistesten haalbaar te maken voor particulieren. We startten met een test voor soa’s, gevolgd door een grieptest waarin we nu ook COVID-19 opnemen. De symptomen van griep en COVID-19 zijn immers gelijkaardig. Met onze ‘COVID+FLU’-thuistest zal vanaf volgend jaar iedereen zichzelf kunnen testen op een manier die meer omkadering biedt voor zowel de gebruiker als de overheid.”

Met de ‘COVID+FLU’-thuistest zal vanaf volgend jaar iedereen zichzelf kunnen testen op een manier die meer omkadering biedt voor gebruiker en overheid.

Kwalitatief, uitgebreid en toch betaalbaar

“Onze testen zijn betrouwbaarder dan de bestaande (lateral flow) thuistesten, maar blijven toch zeer betaalbaar. We werken hiervoor met een reader device dat geconnecteerd is met de cloud, waar alle berekeningen gebeuren. Vervolgens worden de resultaten op je smartphone weergegeven. Daar tonen we je bovendien hoe je de test moet afnemen én begeleiden we je in de te nemen stappen nadat het resultaat bekend is. Positieve testen kunnen ook automatisch worden doorgestuurd naar de nationale database.”

De 4 voordelen van thuistesten

1.
Je kan het in alle anonimiteit doen, wat belangrijk is bij bv. soa’s.

2.
Bij respiratoire aandoeningen (zoals COVID) kan contact met anderen worden vermeden.

3.
Chronisch zieken kunnen relevante parameters frequenter testen en kunnen dus bij (opkomende) problemen naar een arts gaan in plaats van op vooropgestelde data.

4.
Het gezondheidssysteem wordt ontlast omdat mensen voorafgaand aan een consultatie al een inzicht hebben in bepaalde kritische parameters of op basis daarvan soms zelfs geen consultatie meer nodig hebben.

Next article