Skip to main content
Home » Life Sciences » “De job van consultant laat je toe om zeer uiteenlopende ervaringen op te doen”
Life Sciences

“De job van consultant laat je toe om zeer uiteenlopende ervaringen op te doen”

Met dank aan
Met dank aan

Als consultant kan je op korte tijd een brede waaier aan ervaringen opdoen in de life sciences. “Om je optimaal te ontwikkelen en je doelen te bereiken, is het dan wel belangrijk dat je aan de slag gaat met de juiste projecten én je laat ondersteunen dankzij de juiste opleidingen”, zeggen Vincent Dumon en An-Sofie Vandersmissen van ALTEN.

Waaruit bestaan de activiteiten van Alten binnen de life sciences?
An-Sofie Vandersmissen.

Vandersmissen: “Binnen deze sector focussen we ons vooral op de commerciële productie van geneesmiddelen, vaccins en medical devices. Wij werken hiervoor met consultants met een ingenieurs- of  een wetenschappelijke achtergrond. Dankzij deze hoogopgeleide medewerkers kunnen we de meest complexe projecten aan. Dat kan gaan over volledige projecten die wij inhouse of bij de klant kunnen uitvoeren, maar ook over een afgelijnde opdracht of zelfs het flexibel opvangen van pieken in de workload.”

Dumon: “We bieden intussen een brede waaier aan diverse STEM-profielen aan. We werken in een markt waarin veel opportuniteiten liggen, maar er tegelijkertijd ook een grote druk op de arbeidsmarkt is. Gelukkig zijn we er het afgelopen jaar in geslaagd om de juiste mensen aan te werven, en uiteraard doen we er alles aan om deze trend verder te zetten.”

Wat maakt de job van consultant zo interessant voor jonge talenten?
Vincent Dumon.

Dumon: “De job van consultant laat je toe om zeer uiteenlopende ervaringen en expertises op te doen. Je maakt kennis met verschillende werkomgevingen, maar je kunt ook betrokken worden bij onze interne projecten. Dat kan op technisch/inhoudelijk vlak zijn – zoals het uitwerken van projectplannen – maar ook aspecten zoals het organiseren van kennisavonden of optreden als ambassadeur op universiteiten kunnen hier deel van uitmaken.”

Vandersmissen: “Op de projecten die wij volledig beheren, kunnen junior consultants veel leren van zeer ervaren collega’s. Ook bieden deze projecten mogelijkheden om door te groeien in diverse rollen met andere verantwoordelijkheden.”

Wat maakt jullie aanpak zo uniek?

Vandersmissen: “We bieden onze consultants een stabiele werkomgeving aan. Dat doen we door in te zetten op een persoonlijke begeleiding en samen met hen een individueel carrièrepad uit te stippelen. We informeren onze consultants over doorgroeimogelijkheden en de opleidingen die zij het best kunnen volgen om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ons opleidingsprogramma breidt ook jaarlijks uit met nieuwe trainingen.”

Dumon: “Het past volledig bij ons businessmodel om mensen aan te werven op basis van hun profiel en dan vervolgens te kijken welke projecten het best bij hun ambitie aansluiten. Door onze medewerkers continue op te volgen en goed naar hen te luisteren, kunnen we de loopbaan naar hun wensen invullen.”


Next article