Home » Life Sciences » Deze mobiele app verbindt patiënten en apothekers
Life Sciences

Deze mobiele app verbindt patiënten en apothekers

In het kader van haar omnichannelstrategie en om nog beter te kunnen beantwoorden aan de noden van patiënten en apothekers, besliste Multipharma om haar mobiele applicatie volledig te herbouwen. Zo kan de app verder evolueren en uitbreiden én wordt ze meteen ook veiliger en gebruiksvriendelijker.

Wat maakt de samenwerking tussen In The Pocket en Multipharma zo bijzonder?
Jean Maggiordomo.

Jean Maggiordomo, Marketing & Transformation Director bij Multipharma:“Uit eerdere samenwerkingen wisten we reeds dat In The Pocket niet enkel over alle technische capaciteiten beschikt, maar ook in staat is om ons uit te dagen op het vlak van onze strategische visie. In die zin zien we in hen een ervaren en gereputeerde partner waarmee we op lange termijn kunnen blijven samenwerken.”

Thijs Morlion.

Thijs Morlion, Team Lead bij In The Pocket: “Als multidisciplinaire partner kunnen we inderdaad verder gaan dan puur development. Ook op vlak van strategie, user research, security en cloudmigratie kunnen we ondersteunen en ontzorgen. Bovendien heeft ieder teamlid van In The Pocket een rechtstreekse sparringpartner bij Multipharma, waardoor we voor elk aspect van dit project (design, architectuur, opvolging, budget,…) zeer kort op de bal konden spelen.”

Hoe belangrijk zijn de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van deze app?

Morlion: “Zeker in de medische wereld is de toegankelijkheid van een mobiele app cruciaal. Ze moet immers ook kunnen worden gebruikt door mensen met een beperking of mensen die moeilijk kunnen lezen. Daarom hebben we hier al sinds het prille begin aandacht voor.”

Mieke Demeulenaere, Head of Communications & PR bij Multipharma: “Patiënten staan bij ons centraal. Het is dus belangrijk dat we alle patiënten meekrijgen in dit verhaal door te luisteren naar hun noden en daar onze oplossingen zo goed mogelijk op af te stemmen.”

Morlion: “In dat kader is de user research die wij standaard uitvoeren cruciaal. We maken een eerste design, testen dat uit bij een representatieve groep van gebruikers en verbeteren de app vervolgens op basis van hun feedback.”

Hoe verzekeren jullie de veiligheid?

Maggiordomo: “Security is enorm belangrijk, zeker in de medische sector waar het gaat over vertrouwelijke patiëntengegevens. De persoonsgegevens van onze patiënten zijn voor ons van primordiaal belang. Daarom eisen we dan ook een maximale beveiliging voor al onze digitale oplossingen. In dat kader heeft deze app meerdere onafhankelijke testen doorstaan.”

Morlion: “De app heeft een chatfunctie waarmee patiënten contact kunnen opnemen met hun apotheek. Ze kunnen er rechtstreeks advies vragen, foto’s en medische gegevens doorsturen, enz. Die chat hebben we volledig end-to-end encrypted. Zelfs wij en Multipharma hebben hierdoor geen toegang tot de vertrouwelijke gesprekken tussen apothekers en patiënten.”


Met dank aan:


Next article