Home » Life Sciences » Projecten floreren dankzij internationale ondersteuning
Duurzaamheid

Projecten floreren dankzij internationale ondersteuning

Vincent Dumon, divisiemanager Life Sciences, en An-Sofie Vandersmissen, verantwoordelijke voor Life Sciences Vlaanderen bij ALTEN.

Voor lifesciencesprojecten is ondersteuning van een globale speler altijd een goed idee. ALTEN levert de hoogopgeleide profielen die hiervoor nodig zijn. Vincent Dumon, divisiemanager Life Sciences en An-Sofie Vandersmissen, verantwoordelijke voor Life Sciences Vlaanderen, lichten toe:

Dumon: “De life sciences is bij uitstek een sector die gebaat is bij een internationaal perspectief. Onze mensen kunnen terugvallen op een internationaal netwerk aan kennis en collega’s. Onze consultants hebben minstens een masterdiploma op zak ook zo garanderen we een absolute meerwaarde.”

Vandersmissen: “Vroeger leverden we uitsluitend expertise, ondertussen kunnen bedrijven bij ons terecht voor alles wat bij een project komt kijken.”

Dumon: “We zien op de markt dat bedrijven zich doorgaans het liefst blijven focussen op hun core business. Zij zijn natuurlijk gebaat bij onze brede scope om hun eigen welgemikte profielen te ondersteunen. Net zo goed gaat het om specifieke projecten waarbij het aanwerven van vaste medewerkers budgettair niet opportuun is. Die extra flexibiliteit is dan meer dan welkom.”

The best of both worlds

Vandersmissen: “Door het internationale karakter kunnen onze mensen tewerkgesteld worden in een brede waaier aan landen. ALTEN België is onderverdeeld in drie divisies en de divisie life sciences is opgesplitst in Vlaanderen en Wallonië. Dat maakt dat alles persoonlijk aanvoelt, maar tegelijk wordt geruggensteund door de troeven van een internationaal kennisbedrijf.”

Dumon: “Ook onze klanten plukken hiervan de vruchten. Het gebeurt zelfs regelmatig dat ze door onze betrokkenheid internationale projecten binnenhalen. Het is bovendien uiterst handig om te werken met één leverancier voor je projecten en sites in verschillende landen.”

Duurzame engagementen

Vandersmissen: “Onze mensen vormen regelmatig de connectie tussen verschillende departementen in een bedrijf. Daarom zetten we ook sterk in op diverse opleidingen: technisch, softskills, projectmanagement, taal, enz. Zo overbruggen we ook de gap tussen het onderwijs en de industrie.”

Dumon: “We vissen in een kleine vijver. Het doordacht omgaan met het carrièrepad van onze mensen krijgt daarom veel aandacht. ALTEN werkt steevast met vaste contracten. Onze brede actieradius maakt dat we mensen veel meer dan alleen consultantfuncties kunnen aanbieden.”

“Zo is het mogelijk om bij ons door te groeien naar projectmanager of technisch expert, doordat we ook complete projecten uitvoeren. Hierbij nemen de verantwoordelijkheden voor onze medewerkers toe en hebben onze klanten de keuze uit een divers aanbod in services.”

Next article