Home » MVO » “Bedrijven moeten durven te investeren in ambitieuze klimaatplannen”
Duurzaamheid

“Bedrijven moeten durven te investeren in ambitieuze klimaatplannen”

In samenwerking met
In samenwerking met

Om de doelen uit het Parijsakkoord te halen, moeten organisaties ambitieuzer worden en hun ambities in lijn brengen met wetenschappelijk onderbouwde concrete activiteiten. Dat zegt Renat Heuberger, CEO South Pole.

Renat Heuberger

CEO

South pole

“Bij South Pole geloven we dat een duurzamere toekomst bereikbaar is als we vandaag actie nemen om de klimaatopwarming te beperken. Sinds onze start in 2006 zetten we ons in om klimaatverandering te bestrijden.”

“Dat doen we door projecten die de wereldwijde CO₂-uitstoot verlagen te ondersteunen en bedrijven te helpen bij zowel het realiseren en verzilveren van hun transitie naar een klimaatneutrale toekomst als het omzetten van investeringen naar duurzame impactfondsen.”

Kennis en ervaring delen

“Er zijn verschillende manieren om de doelen uit het Parijsakkoord te halen en naar een klimaatneutrale toekomst toe te werken. Onze oplossingen hebben al tienduizenden banen gerealiseerd in ontwikkelingslanden, honderden miljoenen euro’s opgeleverd voor bedrijven en betere leef- en werkomstandigheden gecreëerd over de hele wereld.”

Investeren in ambitieuze klimaatplannen zet iedereen op het juiste pad naar een duurzame toekomst.

“Bij South Pole zetten we de eerste stap door deze kennis en wereldwijde ervaring te delen met Belgische bedrijven en partners.”

Financiering

“We helpen bedrijven bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen en het realiseren van groen herstel. Hierbij hoort ook het vastleggen van klimaatneutrale doelstellingen en het stimuleren van de nodige financiering. Hernieuwbare energie en natuurlijke oplossingen bieden een (kosten)effectieve en efficiënte manier om de mijlpalen te bereiken.”

“Bovendien kunnen bedrijven zich indekken tegen wereldwijde klimaatrisico’s, concurrentievoordeel opbouwen en hun merk versterken. Hierdoor ontstaat een intern en extern meetbaar resultaat. Investeren in ambitieuze klimaatplannen zet iedereen – van bedrijven tot mensen – op het juiste pad naar een duurzame toekomst.”

Next article