Home » MVO » Innovaties in Vlaamse cleantech
Sponsored

Vlaamse cleantech innovaties helpen ons om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te halen en zo tot een duurzamere wereld te komen. Daarom moeten we deze maximaal ondersteunen en promoten.

Katalysator voor Vlaamse cleantech
Frans Snijkers
Directeur Cleantech Flanders

Snijkers: “Cleantech Flanders fungeert als katalysator voor innovatie en implementatie van Vlaamse cleantech in de samenleving. We richten ons vooral op kmo’s, startups en scale-ups, en doen dat op drie manieren: we know, we connect, we spread. We delen onze kennis met alle kmo’s die daar nood aan hebben, we bouwen een community en brengen partijen met elkaar in contact. Ten slotte stimuleren we Vlaamse kmo’s om te internationaliseren. Voor de KMO’s is er trouwens de Sustatool, waarmee ze hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aligneren met de SDG’s.”


Deel van VITO en partner van FIT en G-STIC

“Als strategische partner van FIT (Flanders Investment & Trade) zijn we aanwezig in diverse landen. FIT breidde recent haar internationale netwerk uit met extra technologie-attachés voor cleantech. Daarnaast zijn we ook een partner van G-STIC (Global Sustainable Technology & Innovation Community). Het G-STIC Climate Action Programme, gesteund door de Vlaamse overheid en het departement Omgeving, voorziet bijna vijf miljoen euro voor klimaatadaptatie- en mitigatieprojecten die door Vlaamse bedrijven in derdewereldlanden worden uitgevoerd. Net als G-STIC maken we deel uit van VITO, waarvan de experts aanzienlijk bijdragen in het kader van het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen”, vertelt Snijkers.

Cleantech Flanders fungeert als katalysator voor innovatie en implementatie van Vlaamse cleantech in de samenleving

Frans Snijkers
Cleantech Hero

Met onze wedstrijd ‘Cleantech Hero’ staat telkens één Vlaams cleantech bedrijf in de spotlight als ambassadeur voor Vlaanderen. De voorbije edities focusten zich op water en circulaire economie. De huidige editie gaat het over energie en in het voorjaar van 2022 wordt dat mobiliteit.”

Next article