Skip to main content
Home » Water » Nieuwe generatie waterontharders is duurzamer, gezonder en kostenefficiënter
Water

Nieuwe generatie waterontharders is duurzamer, gezonder en kostenefficiënter

Met dank aan
De nieuwe generatie van waterontharders werkt op basis van voedselveilige CO2 om kalk te neutraliseren. Resultaat: duurzamer, lekkerder én gezonder water.
Met dank aan
De nieuwe generatie van waterontharders werkt op basis van voedselveilige CO2 om kalk te neutraliseren. Resultaat: duurzamer, lekkerder én gezonder water.

De nieuwe generatie van waterontharders werken op basis van CO2 in plaats van zout. Dat biedt tal van voordelen op vlak van duurzaamheid, gezondheid en kostefficiëntie.

Tekst: Joris Hendrickx

Marc Ewbank.

Waterontharders zijn een noodzaak in veel woningen. Heel wat regio’s in België hebben namelijk last van kalk in het drinkwater. Die kalk kan zich afzetten op kranen en ander sanitair en op lange termijn zorgen voor verstoppingen en vernauwingen in leidingen, waardoor er meer energie nodig is om dezelfde hoeveelheid water te produceren. Kalk kan overigens ook huishoudapparaten aantasten, waardoor hun levensduur verkort.

Waterverspilling bij traditionele waterontharders

De consumptie van zoetwater is in de afgelopen zestig jaar zesmaal groter geworden. Water is – zeker in Vlaanderen – al langer schaars en de steeds vaker voorkomende periodes van droogte maken die schaarste enkel maar erger. Helaas verspillen de traditionele waterontharders op basis van zout enorm veel water omdat ze zichzelf moeten spoelen. Hoewel deze relatief goedkoop zijn in de aankoop, beseft men al snel dat ze een aantal nadelen hebben voor het milieu en voor de gebruikers, zo vereisen ze onder meer een verplicht jaarlijks onderhoud. Steeds meer consumenten willen daarom overstappen op duurzamere en efficiëntere manieren om hun kraantjeswater te ontkalken.

Efficiënter en duurzamer alternatief

De nieuwe generatie van waterontharders van Hydrokube werkt op basis van voedselveilige CO2 om kalk te neutraliseren. Ze doen dat op een kostenefficiënte en duurzame manier, zonder water te verspillen. 100% van het verwerkte water kan ook worden geconsumeerd. Tegelijk is het water lekkerder én gezonder omdat er geen zout meer aan wordt toegevoegd. De aanwezigheid van CO2 in het water is zelfs beter voor sporters, omdat het helpt om de PH-waarde in hun bloed op peil te houden en zo sneller te herstellen. “De CO2 die wij gebruiken, capteren we van activiteiten die deze stof anders rechtstreeks in de atmosfeer zouden lozen”, zegt Marc Ewbank, managing director bij Hydrokube. “Vervolgens zuiveren we deze tot we eenzelfde samenstelling bekomen als de CO2 die je terugvindt in bruiswater. Wist je trouwens dat CO2 ook gebruikt wordt in de medische wereld voor operaties én voor voedselverpakking?”

Geen onderhoud en makkelijk te herstellen

Onze CO2 anti-kalkers zijn compact en van Belgische makelij. Ze vergen geen onderhoud, je moet enkel af en toe de CO2-fles vervangen. In tegenstelling tot veel andere elektronische toestellen hebben we ervoor gezorgd dat onze CO2 anti-kalkers niet automatisch na een bepaalde periode stukgaan, waarna ze enkel kunnen worden vervangen door een nieuw exemplaar. Integendeel, ze zijn modulair gemaakt zodat ieder onderdeel apart en ter plekke kan worden vervangen of hersteld. Zo dragen we bij aan een langere levensduur van elektronica, wat goed is voor het milieu én de portemonnee van onze klanten. Er is dan ook een enorme interesse die blijft toenemen”, aldus Ewbank.

Next article