Home » Water » Water: het boeiendste thema van onze tijd!
Water

Water: het boeiendste thema van onze tijd!

Water is zonder meer één van de boeiendste thema’s van onze tijd! Waarom? Water is dé bron van alle leven maar ook steeds duidelijker de olie van elke motor (bv economisch, maatschappelijk, welzijn etc.). Dit kunnen we letterlijk nemen gezien water de basisgrondstof is voor onder andere waterstof-motoren en, niet onbelangrijk, ons lichaam. Maar ook indirect is het één van de belangrijkste grondstoffen of mediums op onze blauwe planeet (bv. hygiëne, recreatie en vele productieprocessen). Eén van de grootste, zo niet dé grootste uitdaging van deze eeuw is dan ook het voorzien van voldoende water, van de juiste kwaliteit, in functie van de toepassing, op de juiste tijd en plaats. En dit op elk gegeven moment.

Over de jaren heen hebben we tekorten, overstromingen en kwaliteitsproblemen doorzwommen maar hebben we vooral duurzame en robuuste oplossingen ontwikkeld en succesvol in de markt gezet. Vandaag kunnen we beroep doen op onze ervaringen en beschikken we over een brede expertise in watermanagement en watertechnologie. Hierdoor zal België, zowel in binnen- als buitenland, steeds meer geassocieerd worden met water.

Als sectorfederatie van de watertechnologieleveranciers, is watercircle.be een belangrijke actor die alle kennis rond technologie en water binnen de industrie verbindt met de academische wereld en de overheid. Hiervoor staan wij steeds open voor een samenwerking met andere instanties. Benieuwd naar onze organisatie? Neem een kijkje op watercircle.be.

Next article