Home » Water » Zuiver zwemwater zonder chemische producten
Duurzaamheid

Zuiver zwemwater zonder chemische producten

Peter Lauwers

Peter Lauwers

Zaakvoerder

Geoblauw

Een ecozwembad wordt op 100% natuurlijke wijze gezuiverd, waardoor je kan zwemmen in helder water zonder de nadelen van chemische producten. Het is dus milieuvriendelijker, met behoud van esthetiek en hygiëne.

Tekst: Joris Hendrickx – foto: Studio PSG

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een ecozwembad?

“Een klassiek zwembad wordt doorgaans volledig chemisch gezuiverd. Gezien het toegenomen bewustzijn rond milieu en klimaat willen we daarvan afstappen.”

“Er bestaan systemen waarmee je het water zuiver kan maken met een minimum aan chloor, waardoor je tot de norm van drinkwaterkwaliteit komt. Dat noemen wij een hybride zwembad.”

“Ook dat kunnen we toepassen, maar het kan veel beter! Ons echte doel is om helemaal geen chemische oplossingen meer te gebruiken. Het vermijden van chemische producten bij je zwembad is beter voor de natuur én gezonder voor mens en dier. Het is dus een duurzame en milieubewuste oplossing voor de toekomst. Daarom raden we een ecozwembad aan.”

Hoe werkt een ecozwembad precies?

“Een ecozwembad kan nog steeds door planten worden gefilterd, maar het is ook perfect mogelijk om het zwembad met mechanische filtering proper én hygiënisch te houden. De specifieke circulatie en ruime fosfaatfilter zorgen voor glashelder water dat je moeiteloos mag verwarmen tot 28°C.”

Het vermijden van chemische producten bij je zwembad is beter voor de natuur én gezonder voor mens en dier.

“We nemen het beste uit het klassieke zwembad, maar geven er de ecologische toets van een zwemvijver aan. Met ruim 25 jaar ervaring en tal van referenties beheersen we de kennis van biologisch gezuiverd zwemwater. Kortom: een ecozwembad is dé nieuwe stijl van puur zwemplezier.”

Wat zijn de voordelen van een ecozwembad?

“Een natuurlijke zuivering is goed voor de gezondheid, want er is geen invloed van chloor of andere chemicaliën. Daarnaast zijn onze duurzame technieken toepasbaar voor openbare zwemgelegenheden, liggen de kosten voor elektriciteit en onderhoud beduidend lager dan bij een ander zwembad of een zwemvijver en zorgen onze systemen voor een extra natuurlijk biotoop in de tuin en omgeving. Het overtollige water na een regenbui kan afgevoerd worden naar de regenwaterput en is perfect herbruikbaar.”

Waar moet men rekening mee houden?

“Een ecozwembad heeft iets meer onderhoud nodig dan een gewoon zwembad. Het is vooral belangrijk dat dat onderhoud efficiënt, correct en regelmatig wordt uitgevoerd. Zo heb je per onderhoudsbeurt minder werk en kan je de kwaliteit van het water onder controle houden. Concreet gaat het dan over het poetsen van de hoeken en kanten, het activeren van de robot en het proper maken van de skimmer. Een rolluik afdekking behoudt de temperatuur in het ecozwembad, maar helpt ook aanzienlijk bij het onderhoud.”

Next article