Skip to main content
Home » Duurzame Chemie » Belgische start-up ontwikkelt ‘het nieuwe petroleum’
Duurzame Chemie

Belgische start-up ontwikkelt ‘het nieuwe petroleum’

In samenwerking met
In samenwerking met

D-CRBN is een spin-off van de Universiteit Antwerpen die een technologie heeft ontwikkeld om door middel van plasma CO2-moleculen te splitsen in hun oorspronkelijke bouwstenen, nl. CO en O. 

Tekst: Joris Hendrickx

We konden al heel wat contacten leggen met de industrie, en dat is voor een start-up als die van ons van goudwaarde.

David Ziegler (CCO) en Gill Scheltjens (CEO)
D-CRBN

“CO wordt vandaag als het nieuwe petroleum beschouwd, omdat het kan worden hergebruikt voor de creatie van waardevolle producten”, vertellen Gill Scheltjens (CEO) & David Ziegler (CCO). “We willen zo bijdragen aan een circulaire en meer duurzame economie, beginnend vanuit het enorme potentieel dat de Antwerpse haven op dat vlak biedt. Maar we bieden meteen ook een oplossing om de luchtvervuiling en het klimaatprobleem mee op te lossen. Onze huidige focus ligt op het uitbouwen van onze technologie tot een volwaardige industriële toepassing om zo de link te leggen met grote projecten. We merken alvast dat er een enorme interesse is vanuit de industrie. Wij bieden hen immers een nieuwe grondstof aan die ze zelf produceren en waar ze bijkomende meerwaarde uit kunnen halen.”

Kwaliteitslabel

“Onze relatie met BlueChem is in dat kader strategisch enorm belangrijk. De incubator opent deuren voor ons en geeft ons veel visibiliteit in de Antwerpse chemiecluster. Het fungeert als het ware als een kwaliteitslabel. We konden hierdoor al heel wat contacten leggen met de industrie, en dat is voor een start-up als die van ons van goudwaarde.”

Next article