Home » Duurzame Chemie » Circulaire oplossing voor industriële waterzuivering
Duurzame Chemie

Circulaire oplossing voor industriële waterzuivering

In samenwerking met
In samenwerking met

Inopsys  – een spin-off van de KU Leuven – ontwerpt, bouwt, opereert, onderhoudt en financiert oplossingen voor on-site industriële afvalwaterzuivering en -recuperatie in de chemische en farmaceutische sector.

Tekst:  Joris Hendrickx

Steven De Laet

Managing Director

Inopsys

“We bieden als het ware een allesomvattende circulaire oplossing waarbij we heel wat waardevolle stoffen in nevenstromen een tweede leven kunnen geven én tegelijk terug komen tot zuiver water”, legt Managing Director Steven De Laet uit. “Een eerste installatie is alvast actief bij Janssen Pharmaceutica en recycleert daar jaarlijks veertig tot tachtig ton zink uit het afvalwater. Ook bij Ajinomoto Omnichem is een installatie operatief die recuperatie van het waardevolle Palladium waarmaakt.”

De fysieke nabijheid van potentiële klanten, leveranciers, partners en investeerders is cruciaal.

Volledige ontzorging

“We waren al opgestart toen BlueChem opende en waren hierdoor een van de eerste huurders die er hun intrek namen. Als innovatief bedrijf dat grote investeringen moet doen, is het voor ons enorm belangrijk dat we beschikken over de nodige faciliteiten én meteen toegang hebben tot de diensten waarmee BlueChem ons ontzorgt en strategisch vooruithelpt”, aldus De Laet.

“Maar ook de fysieke nabijheid van potentiële klanten, leveranciers, partners en investeerders is cruciaal. Het feit dat BlueChem bovendien deel uitmaakt van de Antwerpse haven, het centrum van de chemie in Europa, geeft ons de mogelijkheid om in de toekomst verder door te groeien.”

Next article